Svetski dan deteta ili Međunarodni dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 20. novembra. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana. Osmišljen je da promoviše međusobnu interakciju i razumevanje među decom i dobrobit dece u svetu. Ovaj dan se obeležava i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju. Dečija prava su utvrđena Konvencijom o pravima deteta, a osnovni principi su pravo na život, opstanak i razvoj, najbolji interes deteta, pravo na participaciju kao i pravo na nediskriminaciju.

Povodom Svetskog dana deteta Poliklinika Medicus poklanja 20% popusta na pedijatrijske preglede svim našim malim pacijentima tokom čitave nedelje od 16.11. do 22.11.2020.godine

A na Svetski dan deteta 20.11. Poliklinika Medicus organizuje BESPLATNE ortopedske preglede dece u cilju prevencije razvojnog poremećaja kuka i poremećaja lokomotornog sistema (kriva kičma, ravna stopala, kriva kolena).

Obavezno zakazivanje pregleda

016/60-20-60

066/60-20-60-6

Pregledi se organizuju uz poštovanje svih epidemioloških mera, budimo odgovorni!!!

NAŠA MISIJA JE VAŠE ZDRAVLJE!